Peter Spissky, konstnärlig ledare Confidencen Opera & Music Festival. Foto: Hans Nilsson.

Peter Spissky, ny konstnärlig ledare Confidencen Opera & Music Festival

Peter Spissky, ny konstnärlig ledare Confidencen Opera & Music Festival

Sommaren 2023 slås portarna upp för den femte upplagan av den internationella opera- och musikfestivalen på Confidencen i Ulriksdals slottspark. Här samlas varje sommar några av Europas främsta barockmusiker i ett festivalprogram med en stor operauppsättning, en scenisk, visuell konsert där hela salongen tas i anspråk samt en gedigen konsertserie med bredd såväl som spets.

Den nya konstnärliga ledaren Peter Spissky är konsertmästare i Concert Copenhagen och konstnärlig ledare för Camerata Øresund och kommer nu axla det konstnärliga ansvaret för festivalen. De senaste somrarna har vi även sett honom i orkesterdiket som konsertmästare för Confidencen Opera & Music Festival Orchestra.

”Peter är en exceptionell musiker som med ödmjukhet och tydligt ledarskap lyfter fram sin konstnärliga vision. Jag ser fram emot att tillsammans med honom fortsätta att utveckla festivalen som på spännande och kreativa sätt binder samman konstnärliga uttryck hämtade i och kring barocken, allt med Confidencen som utgångspunkt.”

         Fredrik Forslund, teaterchef och Confidencens VD


”För fyra somrar sen befann jag mig för första gången mellan Confidencens magiska väggar och det var kärlek vid första ögonkastet. Teaterns gamla minnen och drömmar välkomnade oss med genklang nästan så att huset musicerade med oss i diket och på scen.

Detta inspirerande möte med det levande, gamla huset är något av det jag gläder mig mest åt att jobba med som ny konstnärlig ledare för Confidencen Opera and Music Festival. Med historien i ryggen ska vi rikta blicken mot framtiden och väva in nya historier och drömmar som uppstår människor emellan mitt i skapandet.”

         Peter Spissky, konstnärlig ledare Confidencen Opera & Music Festival

Adventskonsert

4 december kl. 16.00

Höjdpunkter ur Confidencen Opera & Music Festival, som går av stapeln 27/7–20/8 2023, presenteras på adventskonserten som även bjuder på klassisk julmusik och en stämningsfull luciatablå.
Medverkar gör Peter Spissky tillsammans med musiker och en sångsolist ur kommande sommars festival samt elever från Stockholms Musikgymnasium.

Efter Adventskonserten finns det möjlighet att träffa Fredrik Forslund och Peter Spissky för intervjuer. Intervjuförfrågningar, presskontakt och pressbiljetter:
Karin Sandström Lapukins, info@confidencen.se

Pressfoton Peter Spissky

Foto: Hans Nilsson.