Anmälan till Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få tips om våra föreställningar.

Nyhetsbrev

Mon Chéri! Vi längtar efter er!

2023s första nyhetsbrev är äntligen här med lite skvaller om vad som har hänt i det senaste samt smakprov på vad som är på gång. Vi hoppas att ni längtar lika mycket som vi gör efter säsongens fullspäckade generalprogram som kommer i slutet av mars månad. Håll utkik efter det + biljettsläpp som sker i samma veva! Vi längtar till att få se er igen!


Fira advent och nyår på Confidencen!

Peter Spissky, ny konstnärlig ledare för Confidencen Opera & Music Festival, presenterar höjdpunkter ur 2023 års festival under årets klassiska adventskonsert. Avsluta året med en sprakande musikfest på Redivivas Nyårskonsert!


Ladda inför höstlovet med Mysteriet på Confidencen!

Det spökar på Confidencen i oktober! Biljettförsäljningen till advent och nyår öppnar.


Proserpin i SR P2 och konserten med Elin Rombo och Peter Friis-Johansson inställd

På lördag sänds sommarens operasuccé Proserpin i Sveriges Radio P2 kl. 19.00.


En strålande festivalfinal och konsertmånaden september

Confidencen Opera & Music Festival 2022 är till ända och vi tackar alla som varit med på, framför och bakom scen. September bjuder på ett fint konsertprogram med bland annat Operagala till Jussi Björlings ära och en Alfvénkonsert med hovsångerskan Elin Rombo och Peter Friis-Johansson.


Upplev framtidens storsångare och besök Turkiska kiosken i helgen!

Upplev framtidens storsångare när vi med stolthet presenterar årets upplaga av Confidencen Opera & Music Festival Academy, en akademi för unga sångare i samarbete med Anders Walls stiftelse.


Strålande festivalpremiär och en ny, spännande vecka på Confidencen!

Operan Proserpin togs emot med mycket värme av både premiärpublik och press. Nu fortsätter festivalen med konsertföreställningen Ceciliavespern!


Festivalpremiär med operan Proserpin och dryckeslag med Bellman!

Confidencen Opera & Music Festival inleds med sommarens storsatsning Proserpin som hade premiär just på Confidencen 1781.


Festival O/Modernt - Haydn and the un/conditioned ear

Festival O/Modernt intar Confidencen 10-16 juni och därefter kommer Confidencen Opera & Music Festival med opera, konsertföreställning och konsertserien En confidence.


Biljettförsäljningen för säsongen 2022 öppnar idag!

En hel säsong att upptäcka!


Vårvindar friska och en ny säsong i antågande!

Säsongen 2022 inleds med en Valborgsmässokonsert, i år till stöd för Ukraina. Överskottet från biljettförsäljningen går till Confidencens egen UNICEF-bössa. Confidencen Opera & Music Festivals konstnärlige ledare Olof Boman hälsar välkommen till sommarens upplaga.


Sommarens publiksuccé på SVT nu!

Venus & Adonis / Dido & Aeneas visas i SVT:s Kulturstudion på nyårsdagen. Den Andra Operans seminarier och konsert under namnet Hela Historien finns nu att ta del av på deras hemsida.


Confidencen Opera & Music Festival 2022

I lördags, på Confidencens årliga adventskonsert, avslöjades äntligen programmet för nästa upplaga av Confidencen Opera & Music Festival. Festivalens konstnärliga ledare Olof Boman och Confidencens teaterchef Fredrik Forslund presenterade hela programmet för sommarfestivalen 2022.


Stämningsfulla advents- och nyårskonserter!

Biljettförsäljningen öppnar för adventskonserten och nyårskonserten i december. Vi kommer i julstämning och får höra smakprov ur den fjärde upplagan av Confidencen Opera & Music Festival. En sprakande nyårskonsert avslutar året!


Opera, opera, opera! Hösten är här!

Säsongen fortsätter med Den Andra Operans premiär av Argenore, operan som komponerades av Vilhelmina av Bayreuth 1740, och Operagala till Jussi Björlings ära. Lyssna på Venus & Adonis / Dido & Aeneas i Sveriges Radio P2!


Festivalsommar och kommande gästspel

Kritikerröster om festivalen och det fullspäckade programmet som följer efter Confidencen Opera & Music Festival.
Den Andra Operan gästar med seminarium och konsert med titeln Hela historien. I september kommer de tillbaka med en uppsättning av Wilhelmina av Bayreuths opera Argenore.


Confidencen Opera & Music Festival 29/7 – 21/8 närmar sig!

Säkra din plats till årets festival och ta del av erbjudande från The Winery Hotel i Solna.
Guidade visningar äger rum varje helg under festivalen. Välkomna!


Confidencen Opera & Music Festival 29/7 – 21/8

Sommarens operafestival presenteras och biljettförsäljningen öppnar!
Ta en titt på kortintervjuerna med några av årets upphovspersoner och botanisera i kalendariet.
Bienvenue!


Festival O/Modernt 11-16 juni digitalt!

Festival O/Modernt firar 10 år med konserter som utforskar de musikaliska och konstnärliga länkarna mellan vår nutida värld och tidigare epokers kulturer.


Traditionsenlig Valborgsmässokonsert direkt hem till dig!

Stockholms Kammarkör sjunger in våren i livestreamad Valborgsmässokonsert under ledning av Florian Benfer.


Digital säsongsfinal i advent!

Confidencen önskar er en God Jul och ett Gott Nytt År med en adventskonsert som i år övergått i digitalt format. Confidencen Opera & Music Festival Academy återkommer sommaren 2021 med stipendieplatser för fyra sångare som vill fördjupa sig i barockens stilideal.


Smygstart: Confidencen Rediviva 40 år!

Confidencens vänförening 1981 - 2021 firar 40 år! Flera insamlingsinitiativ drar igång nästa år, men ett smygstartar vi med redan nu inför den stundande julen.


Sensommarpärla från Confidencen i SVT nu på lördag!

På lördag drar SVT:s Kulturstudion upp ridån för Festkonsert på Confidencen som spelades in i anslutning till årets Confidencen Opera & Music Festival i augusti.


Hör Lovisa Ulrikas kvinnliga släktingars operaskatt!

Streamning av jubileumskonserten Lovisa Ulrika 300 år: Opera och systerskap.


Upplev musiken på plats!

Hösten väntar runt hörnet och likaså fem konserter som förgyller sensommarkvällarna på Confidencen.


Upplev framtidens storsångare i livestreamad konsert!

Nu närmar sig den andra upplagan av Confidencen Opera & Music Festival sitt slut, men än återstår mycket skönsång, virvlande barocktoner och folkmusik med sväng.


Confidencen Opera & Music Festival 13 – 16 augusti 2020

Confidencen Opera & Music Festival i nytt format!
Under fyra festivaldagar fylls Confidencen av allt från Dowlands förtroliga lutkompositioner till praktfull orkestermusik från kontinenten. Den nyinstiftade Confidencen Opera & Music Festival Academy äger rum i samband med festivalen och avslutas med att stipendiater, akademicoacher och delar ur festivalkorkestern framför Dietrich Buxtehudes mästerverk Membra Jesu Nostri.


Livestreamad dansant hälsning från Confidencen imorgon 12/6!

Försommarhälsning med dansare från Kungliga Baletten och recitation av Andreas T Olsson. Vi får även följa med på det sista avsnittet av Tête-à-tête!


Tittarframgången Tête à tête är tillbaka med ett nytt avsnitt

Den här veckan tar guiden Sara Danielsson med oss upp på teatervinden och berättar om hur det var för teaterns artister att bo här på 1700-talet. Veckans gäster: Olof Boman, konstnärlig ledare för Confidencen Opera & Music Festival och cellisten Mime Brinkmann.


Premiär för Confidencens digitala satsning Tête-à-tête!

Under tre torsdagar kommer vår guide Sara Danielsson låta oss bekanta oss med Confidencen och ge oss en djupare inblick i teaterns spännande historia och vackra miljöer.


Valborgsmässokonsert direkt hem till dig!

Först ut i Confidencens livestreamade evenemangsserie i vår är den årliga Valborgsmässokonserten.


Biljettförsäljningen är nu öppen!

Confidencens teaterchef Fredrik Forslund berättar om årets säsong och teaterns nya digitala satsning.


Kungligt spökbesök i vårens familjeföreställning

Vart har drottningkronan tagit vägen? I en musikalisk spökhistoria för hela familjen får vi möta drottning Lovisa Ulrika (som skulle ha fyllt trehundra år i år), hennes make Adolf Fredrik (han som föråt sig på semlor) och Carl Michael Bellman. Upplev storslagen opera och intima konserter framförda av några av Europas främsta barockmusiker under en fullspäckad festivalmånad med Confidence Opera & Music Festival 2020!


Idag öppnar vi biljettförsäljningen till jul och nyår!

Nu närmar sig julen och vi vill passa på att påminna om att alla nu kan boka biljetter till vår jul- och nyårskonsert!

För er som vill ge bort en oförglömlig konsertupplevelse i julklapp - passa på att köp ett presentkort till Confidencen 2019. Presentkortet utfärdas på valfritt belopp och skickas till önskad adress i vår kuvertficka. Presentkort är giltiga ett år framåt.


Idag presenteras festivalprogrammet för Confidencen Opera & Music Festival – Art of Today Framed by History

Confidencens nya festival bjuder på några av Europas främsta barockartister i de historiska omgivningarna i Ulriksdals slottspark. På festivalen vill konstnärlige ledaren och dirigenten Olof Boman skapa rum för nya musikaliska upplevelser och mänskliga möten.


Dirigenten Olof Boman blir konstnärlig ledare för Confidencens internationella operafestival 2019

Välkomna på Adventskonsert den 1 december när Confidencen presenterar programmet för en ny årligen återkommande internationell operafestival under ledning av dirigenten Olof Boman. Ulriksdals slottspark kommer under augusti månad bli en plats där den klassiska repertoaren möter samtida internationella världsartister och musiker.


Gustav III:s första opera är tillbaka på scenen där den en gång uruppfördes

Lördag den 27 oktober klockan 14.00 spelar vi en öppen familjeföreställning av barnoperan Var är du Prosperin? ett gästspel av Operaverkstan, Malmö Opera.


Peter Edholm ny ordförande för Stiftelsen Ulriksdals slottsteater Confidencen

Peter Edholm, ordförande för kultur- och fritidsnämnden i Solna, har av Ståthållarämbetet utnämnts till ny ordförande för Stiftelsen Ulriksdals slottsteaters styrelse och ersätter därmed Prinsessan Christina fru Magnuson. Peter överlämnar vice ordförandeposten till Anne Utter. Prinsessan Christina fortsätter sitt engagemang för stiftelsen, nu i rollen som hedersordförande.


Konsertbonanza på Confidencen!

Tonerna fortsätter att fylla vår teatersalong i september! Vi får besök av Operatrion Divines färgstarka musikföreställning Näktergalarna, i år med sopranen Hanna Fritzson i rollen som Christina Nilsson.
Det blir en litterär och musikalisk salong när den folkkära skådespelaren Stina Ekblad läser och sjunger Edith Södergran tillsammans med gitarristen David Härenstam.
Stockholms kammarkör sjunger Brahms med Emma Vetter, sopran på Kungliga Operan.


1700-talsspektakel på Confidencen inför nypremiären av kärlekssagan Orfeus & Eurydike!

Inför nypremiären av Orfeus & Eurydike bjuder Confidencen in till genrep då inte bara sångarna får bära 1700-talskostym. Även publiken uppmanas att klä upp sig i dräkter så vackra som på Gustav III:s tid. Mingla i förmaksrummen med ett glas mousserande i ena handen och en elegant solfjäder i den andra för att sedan uppleva opera i skenet av levande ljus.


Hjärtligt tack!

En vacker majkväll hedrade vi Kjerstin Dellerts minne med en konsert inför fullsatt hus. Sveriges främsta artister tillika Kjerstins käraste vänner framträdde med dikt och teater, schlager, opera och operett. Det blev en fantastisk minneskonsert som speglade Kjerstins omfångsrika artisteri! Konserten innebar också starten för den minnesfond som – på Nils-Åke Häggboms initiativ – har skapats till förmån för Confidencens fortlevnad.


Henry Purcell, From the ground up, utgör temat för årets Festival O/Modernt på Confidencen

Festival O/Modernt under ledning av violinisten Hugo Ticciati kommer i år att gå av stapeln för åttonde året i rad på Confidencen i mitten av juni. I år är det kompositören Henry Purcell som är inspiratör till festivalens konserter.


Confidencen om GDPR

I fredags, den 25 maj, började en ny dataskyddsförordning, GDPR, att gälla. Det har du säkert inte missat, men såklart är det väldigt viktigt hur personuppgifter behandlas och därför vill vi berätta hur vi på Confidencen gör.


Confidencen arrangerar en minneskonsert för att hedra Kjerstin Dellert

Med anledning av Kjerstin Dellerts bortgång arrangerar Confidencen den 20 maj en minneskonsert i hennes ära.


Idag öppnar vi biljettförsäljningen till la grande saison!

Generalprogrammet 2018 är fylld med konserter, dans, teater, visningar, barnopera och innehåller en stor spännvidd av verk. Klassiska såväl som nya. Somliga förlorade och återfunna. En bred repertoar där vi garanterar att det finns något för alla när vi både inleder och avslutar säsongen med barnopera. Säsongen bjuder på över 40 konserter och 18 operaföreställningar av publiksuccén Orfeus & Eurydike. Garantera en plats till dina favoritkonserter, scrolla ner till Generalprogrammet och köp dina biljetter idag!


Confidencen drar upp ridån för säsongen 2018

Idag presenterar Confidencen generalprogrammet för 2018 som innehåller en stor spännvidd av verk. Klassiska såväl som nya. Somliga förlorade och återfunna. En bred repertoar med något för alla när Confidencen både inleder och avslutar säsongen med barnopera.


Nypremiär för publiksuccén Orfeus & Eurydike!

Förra sommarens publiksuccé Orfeus & Eurydike är tillbaka med nypremiär lördagen den 28 juli och spelas med 19 föreställningar fram till och med den 26 augusti 2018.

Med levande ljus, mask, kostym och tidstypiska instrument är Confidencen unik med att erbjuda hur opera inte bara kunde låta, utan även kännas under Gustav III:s tid. Arnold Östman – som står för regikoncept, version och musikalisk ledning – tilldelades nyligen Medaljen för Tonkonstens Främjande 2017 av Kungliga Musikaliska Akademin. Arnold Östman fick utmärkelsen för sina stora insatser inom operakonsten med motiveringen att han har bidragit till att utveckla den svenska operascenen och skolat generationer av svenska sångare. Han uppmärksammas även för sitt arbete på Confidencen med att på ett tidstroget sätt levandegjort 1700-talets operor.


en God Jul för alla sinnen!

Vi firar juldagen och annandagen med en traditionsenlig julkonsert tillsammans med Stockholms kammarkör och solist.


Höstöppet på Confidencen!

Stort tack till alla som har besökt oss den här säsongen!
Sommaren har bjudit på ett succéprogram med den hyllade operaföreställningen Orfeus & Eurydike och oförglömliga konserter!


Urpremiär för Frånvarons Speglar!

Vi närmar oss slutet av säsongen. Det gör vi stort, här finns något för alla! Först ut, på lördag, är det urpremiär för Frånvarons Speglar där Svante Henryson, musikaliskt inspirerad av Franz Schuberts Winterreise, har tonsatt 24 dikter för sång & piano.


Succén fortsätter!

Ulriksdals slottspark står i full sommarprakt när vi nu går in i augusti månad. Här på Confidencen gör vi oss redo för ytterligare 12 föreställningar av succéoperan Orfeus & Eurydike


Premiär för Orfeus & Eurydike

Nu närmar sig premiären av Orfeus & Eurydike, sommarens efterlängtade opera då hela scenmaskineriet väcks till liv i skenet av levande ljus. Bara tre dagar kvar!