Lediga tjänster

Lediga tjänster

Confidencen söker producent

Projektanställning t o m 31/12 2022 med eventuell förlängning

 

Confidencen är Sveriges äldsta rokokoteater, uppförd av drottning Lovisa Ulrika och kung Adolf Fredrik år 1753. Här var kompositörer, musiker och artister från både Sverige och övriga Europa verksamma under det sena 1700-talet. Scenen har beträtts av såväl Bellman som av Gustav III i hans första försök i teaterns och operans konst. Nu är det återigen en framstående scen med den klassiska musiken och operan som utgångspunkt.

”Genom våra konstnärliga och publika verksamheter är vår ambition att Confidencen ska fortsätta sin utveckling som ett levande och tillgängligt kulturarv. Varje säsong kulminerar i storsatsningen Confidencen Opera & Music Festival som flankeras av ett brett program av konserter och föreställningar under vår och höst. Det sammanlagda programmet under året syftar till att utnyttja den unika möjlighet som teaterns scenrum erbjuder; att levandegöra 1700-talets teaterkonst och kulturliv i föreställningar med hög konstnärlig kvalitet och med utrymme för kreativitet och experiment. Teatern ska vara en viktig och relevant aktör i ett samtida musik- och teaterliv. Confidencen blir därmed som historisk miljö, samtida teaterscen och lokal mötesplats en angelägenhet för en bred och blandad publik.”

Fredrik Forslund, Teaterchef och VD

 

Du kommer i första hand att arbeta som producent för tilldelade produktioner och gästspel med ansvar för planering, budgetering, styrning, genomförande och uppföljning. Vi tror att du är en utåtriktad person som gillar att ha många bollar i luften. Du är också självgående och kan göra egna prioriteringar. Vi lägger stor vikt vid din förmåga att samarbeta samt se helheter. Confidencen är en liten organisation med stora möjligheter!

 

Kvalifikationer

– Genomgått producentutbildning eller har erfarenhet av att arbeta som producent eller projektledare.
– Erfarenhet av projektledning, budget-, ansöknings- och redovisningsarbete.
– Alternativt annan arbetslivserfarenhet som kan anses likvärdig.

Meriterande

– Erfarenhet av producentarbete på det fria scenkonstfältet
– Erfarenhet av arbete med klassisk musik och musikteater/opera

Personliga egenskaper

– Du har god samarbetsförmåga
– Du trivs med självständigt arbete
– Du har lätt för att formulera dig i skrift
– Du är prestigelös och lösningsorienterad
– Du är nyfiken och lyhörd
– Du är ansvarstagande och har god prioriteringsförmåga

Tillträde

– Tillträde omgående eller enligt överenskommelse
– Anställningsform: Allmän visstidsanställning till 2022-12-31
– Omfattning: 75-100% enligt överenskommelse

 

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev om max en A4-sida vardera. Skicka din ansökan till info@confidencen.se. Sista ansökningsdag: 31 maj. Intervjuer sker löpande under ansökningsperioden.

 

För frågor om tjänsten kontakta teaterchef och VD
Fredrik Forslund 08-85 70 16 fredrik@confidencen.se