Orfeus & Eurydike 2017

En dramatisk sommar på Confidencen

En dramatisk sommar på Confidencen

En dramatisk säsong utlovas när 2017 års opera på Confidencen presenteras. 

Det är Glucks brännande kärlekssaga om det mytomspunna paret Orfeus och Eurydike med premiär 15 juli som blir Confidencens stora sommaruppsättning. I skenet av levande ljus ser vi tre kvinnor ta ton i titelrollerna på Confidencens scen.

Orfeus och Eurydike är en tragedi hämtad från den grekiska mytologin om kärleksparet som tidigt skiljs från varandra. Det efter att Orfeus maka, den åtråvärda nymfen Eurydike, har jagats av en satyr och då råkat trampa på en orm och faller död ned. Orfeus, som är förtvivlad av sorg, får hjälp av gudarna för att hämta tillbaka sin maka från dödsriket. Christoph Willibald Gluck skrev operan som den första reformoperan där recitativ och aria fördes närmare varandra. Recitativen och ariorna var betydligt enklare och kortare och ackompanjerades av en orkester. Resultatet blev en opera med det dramatiska berättandet i centrum.

Regikoncept, version och musikalisk ledning står Arnold Östman för som tillsammans med Per Arthur Segerström 2007 började undersöka möjligheterna att återskapa 1700-talets unika operamiljö på Confidencen. ”Vår ambition är att skapa en föreställning som harmonierar med Adelcrantz vackra teater Confidencen”, berättar Arnold Östman. Med levande ljus, mask, kostym och tidstypiska instrument är Confidencen unik i Sverige med att erbjuda hur opera inte bara kunde låta, utan även kännas under ”teaterkungen” Gustav III:s tid.

Med en scenbild skapad av Christer Nilsson och kostymdesign och mask av Anna Kjellsdotter, två av de främsta i Sverige inom sina områden av 1700-talets tekniker, utlovas en dramatisk visuell uppsättning.

Den 1 mars 2017 presenteras hela säsongen som kommer att bjuda på internationella samarbeten, konserter, föreläsningar och den återkommande kammarmusikfestivalen O/Modernt. I april börjar biljettförsäljningen för vårens och sommarens föreställningar. Redan idag går det att boka teaterkryssning med båttur och middag samt biljetter till Orfeus och Eurydike på Strömmas hemsida (www.stromma.se) Orfeus och Eurydike kommer att spelas med 21 föreställningar från och med den 15 juli till och med den 20 augusti.
Mer information och speldatum kommer att finnas tillgängligt från den 1 mars.

Biljettförsäljning från den 4 april klockan 12.00 på www.confidencen.se

Medverkande

Orfeus – Maria Sanner
Eurydike – Albina Isufi
Amor – Johanna Wallroth

Produktion

Version, instrumentation & musikalisk ledning
Arnold Östman

Iscensättning
Arnold Östman

Biträdande iscensättare Ingela Lundh
Koreograf Bétina Marcolin
Scenbild Christer Nilsson
Kostym- & maskdesign Anna Kjellsdotter

 

——–

För mer pressinformation kontakta Ingrid Wittbom

E-post: ingrid@confidencen.se  / Tel: 08- 85 70 16