Foto: Martin Hellström

Confidencens hemligheter

Confidencens hemligheter

Confidencens hemligheter

– En upptäcktsresa bland skrymslen och vrår

Följ med spökena Madame Dulondel och Madame Baptiste, även kallade Jojo och Lollo, på en upptäcktsresa fylld av eskapader genom slottsteatern Confidencen. Teatern öppnades 1753 och strax därpå kom balettdansösen Madame Dulondel och sångerskan Madame Baptiste till Sverige. På Confidencen verkar de ha trivts så bra att inte ens de 250 år som gått kunnat få dem därifrån och nu vill de förstås hemskt gärna visa upp teatern för just er. Så hälsa på teaterspökena, se alla scenens finesser, Kungens och Drottningens hedersplatser och det vackra Confidencenrummet där semlor kan försvinna! Var med och sjung, lista ut ett eller annat och ställ frågor om teaterlivet och hur man levde på teatern på 1700-talet.

Varmt välkomna till denna spöklika rundvandring på Nordens äldsta rokokoteater… om ni vågar…!

Medverkande: Divine Opera.
Målgrupp: Årskurs F-3
Antal: 2 skolklasser per visning
Längd: ca 30 minuter samt en liten frågestund

Speldatum: 14-16, 19-20 april, 3-7 maj, 10-12 maj

Interaktion sker över bildskärmar där skolklasserna och skådespelarna kan se varandra simultant. Under visningens gång kommer det finnas indikerade tillfällen då barnen kan ställa frågor. Från 5 minuter innan visningens början görs test av ljud och bild. Plattformen Microsoft Teams kommer användas.

Divine Opera
Caroline Gentele och Gabriella Lambert–Olsson startade DivineOpera 2007 med en önskan om att sprida opera till alla överallt! Sedan dess har de sjungit på de etablerade konsert- och operascenerna i Sverige och utomlands men även på mer udda scener som i fårhus, lador och på en kryddmarknad i New Delhi!

Foto: Martin Hellström