Confidencen Opera & Music Festival 2024

Confidencen Opera & Music Festival 2024

ALCINA

av George Friedrich Händel

Premiär 25 juli 2024

Köp dina biljetter här

Efter förra årets stora succé med den nordiska premiären av Rameaus opera Dardanus är det nu dags för en ny operauppsättning under Confidencen Opera & Music Festival. Sommaren 2024 presenterar vi en av barockens mest kända operor: Händels Alcina!

Premiären på Covent Garden i London den 16 april 1735 blev ett grandiost spektakel med sångare och dansare, magnifika kostymer och scenografi, och inte minst, enastående musik. Under Confidencen Opera & Music Festival 2024 förvandlas vår vackra teater till Alcinas förtrollade ö. En ö full av förförda och försmådda älskare, förstenade vilda djur och Alcinas innersta känslor. En ö där inget är som det verkar vara.

Festivalens konstnärliga och musikaliska ledare violinisten Peter Spissky:

”Händels musik speglar de psykologiska dimensionerna i Alcinas resa från makt till kärlek och sårbarhet. Alcinas ståtliga partier i början av operan, där hon framstår som stark och mäktig, förvandlas till ömtåliga och känslosamma arior i slutet, där hennes sårbarhet och tvivel framträder. Händel målar kärlekens inre konflikt och känslor på ett subtilt och gripande sätt.”

Peter Spissky har bjudit in opera- och teaterregissören Helena Röhr för att iscensätta Alcina.

Regissören Helena Röhr:

“Alla säger att Alcina är en trollpacka som om det vore något negativt. Jag tror att det finns andra sätt att förstå henne på. När Alcina blir djupt förälskad i Ruggiero och upplever uppriktig och ömsesidig kärlek för första gången sätter detta henne i gungning. När Ruggiero plötsligt lämnar henne fungerar inte hennes magi som förr och Alcina måste ta sig djupare in i sig själv än hon någonsin gjort tidigare. Hon behöver hoppa ner i det kalla kalla vattnet, för att se om hon fortfarande kan andas under ytan.“

Kom och bli förtrollad av ett yttre och inre äventyr i Händels mästerverk Alcina på Confidencen i sommar! Under ledning av Peter Spissky får Confidencen Opera & Music Festival Orchestra och de lysande sångarna musiken från 1735 att svänga och berättelsen att flöda över scenkanten från Alcinas ö in i vårt nu.

Konstnärligt team

Musikalisk ledning: Peter Spissky
Regi: Helena Röhr
Koreografi: Joakim Stephenson
Scenografi: Helena Röhr
Ljusdesign: Hannele Philipson & Sofia Linde
Kostymdesign: Anna Kjellsdotter
Maskdesign: Cais-Marie Björnlod

Medverkande

Alcina-Helena Schuback
Ruggiero-Kristina Hammarström
Morgana-Jessica Elevant
Oronte-Thomas Volle
Bradamante-Linnea Andreassen
Melisso-Will Frost
Confidencen Opera & Music Festival Orchestra under ledning av Peter Spissky

Operan framförs på italienska
Speldatum: 25/7 Premiär!, 27/7, 28/7, 30/7, 1/8, 3/8, 4/8, 6/8, 8/8 & 11/8

Föreställningslängd: ca 2 timmar och 45 minuter inklusive paus

Köp dina biljetter här

ALCINA ingår i Confidencen Opera & Music Festival som äger rum 25 juli – 18 augusti 2024 (Obs! Se specifika speldatum för ALCINA). Biljetter till övriga evenemang under festivalen börjar säljas 6 april.

Operaintro

Datum: I samband med varje föreställning av Alcina

En timme innan föreställningen Alcina ges en kvarts introduktion i Confidencenrummet av festivalens konstnärlige ledare Peter Spissky. Bienvenue!

Post-performance talk

Datum: 28/7 & 4/8

Är du nyfiken på processen kring skapandet av föreställningen Alcina?
Välkommen att stanna kvar i salongen efter föreställningen då vi tar pulsen på några av operans sångare och musiker i ett panelsamtal.

Foto Alcina: Jannica Honey
Foto Confidencen Opera & Music Festival Orchestra: Hans Nilsson

Paketera din operaupplevelse!

Åk Teaterkryssning från Strömkajen till Ulriksdal och avnjut sommarens operaföreställning Alcina på Confidencen.
Datum: 30/7, 1/8 och 3/8.
Läs mer och boka här