Orfeus & Eurydike

Orfeus & Eurydike

Upplev opera i det magiska skenet av endast levande ljus!

Köp biljett

Orfeus och Eurydike är en tragedi hämtad från den grekiska mytologin om kärleksparet som tidigt skiljs från varandra. Det efter att Orfeus maka, den åtråvärda nymfen Eurydike, har jagats av en satyr och då råkat trampa på en orm och faller död ned. Orfeus, som är förtvivlad av sorg, får hjälp av gudarna för att hämta tillbaka sin maka från dödsriket. Christoph Willibald Gluck skrev operan som den första reformoperan där recitativ och aria fördes närmare varandra. Recitativen och ariorna var betydligt enklare och kortare och ackompanjerades av en orkester. Resultatet blev en opera med det dramatiska berättandet i centrum.

Regikoncept, version och musikalisk ledning står Arnold Östman för som tillsammans med Per Arthur Segerström 2007 började undersöka möjligheterna att återskapa 1700-talets unika operamiljö på Confidencen. Med levande ljus, mask, kostym och tidstypiska instrument är Confidencen unik i Sverige med att erbjuda hur opera inte bara kunde låta, utan även kännas under ”teaterkungen” Gustav III:s tid.

Medverkande
Orfeus – Maria Sanner
Eurydike – Albina Isufi
Amor – Johanna Wallroth

Dansare & Kör

Confidencens Orkester 

Version, instrumentation & musikalisk ledning
Arnold Östman

Iscensättning
Arnold Östman

Biträdande iscensättare Ingela Lundh
Koreograf Bétina Marcolin
Scenbild Christer Nilsson
Kostym- & maskdesign Anna Kjellsdotter

Köp biljett

Gruppbokning

 

Operameny

Avnjut en specialkomponerad Operameny på anrika Ulriksdals värdshus!
I Operamenyn ingår biljetter till Orfeus och Eurydike, en specialkomponerad trerättersmeny & kaffe, före eller efter föreställningen, pris 975 kronor.
Operamenyn bokas när du köper biljetter till föreställningen.

Teaterkryssning

Från och med den 13 mars kan ni boka teaterkryssning med båttur, middag och biljetter till operan Orfeus och Eurydike i sommar.

Läs mer och boka teaterkryssning här