Medlemsbrev hösten 2020

Medlemsbrev hösten 2020

Kära medlemmar!

Ännu en sommarsäsong har genomförts, dock en haltande sådan på grund av restriktioner under den rådande Coronapandemin. De program som trots allt genomfördes följde gällande regler, dvs max 50 personer i salongen, handsprit och med ett ca. 2 meter fysiskt avstånd.

Stockholms Kammarkör sjöng in våren på Valborgsmässoafton från Confidencen – den streamades på vår hemsida och sågs av mer än 3 000 tittare. Resten av vårens program sköts upp men några streamades, bl a skolföreställningar och en programserie kallad Tête-à-tête. I augusti genomfördes en mindre version av Confidencen Opera & Music Festival. 7 konserter under 4 dagar spelades och rönte stor uppskattning av en ”fullsatt” (50) salong, och i pressen. Avslutningskonserten spelades in för SVT och visas den 7 november och finns sedan på SVT Play. I september avslutades säsongen med mer skolverksamhet och 5 konserter bl.a. Roland Pöntinen som spelade Beethoven och en jubileumskonsert om Lovisa Ulrika 300 år.

Confidencen Rediviva 1981-2021

Nu ser vi framåt! Vänföreningen firar 40-års jubileum 2021. Närmare bestämt den 17 juni, protokollet vid bildandet är justerat av Kung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia. Jubileet ska bl a firas med ett upprop till vännerna att, tillsammans med sina vänner och andra, göra en insamling till förmån för kulturen och Confidencen i spåren av detta Coronaförmörkade år.
Här följer några alternativ:
Köp en stol i salongen: Få er namnplakett på en stol.
Man kan naturligtvis skänka en gåva direkt till Confidencen Rediviva.
Numer får man även skänka aktieutdelning skattefritt till ideella föreningar. Testamentsgåvor.

Vi återkommer inför jubileumsåret med mer detaljer men om man t ex vill ge en gåva eller köpa en stol redan nu – eller varför inte ge en i julklapp – så ordnar vi naturligtvis det!

I år blir det ingen juldagskonsert men en Adventskonsert den 6 december kl. 17.00. (320:-) Och så välkomnar vi som alltid Börje Ahlstedt som läser Tennysons Nyårsklockan på Nyårsaftonskonserten den 31 december. Den börjar klockan 16.00. (550:-) Dessa Bokar ni nu! Ring 08-85 60 10, eller e-post info@confidencen.se

I skrivande stund får vi veta att regeringen lättar på restriktionerna bl.a. för kulturen, nu får upp till 300 personer samlas. Hur många fler än 50 som på ett säkert sätt kan samlas på Confidencen räknas det på. Ett stort tack till alla medlemmar, gamla som nya, för att ni vill vara med och stödja arbetet med att bevara och förnya Sveriges äldsta rokokoteater! Till er alla, stort TACK! Nu behövs vi i vänföreningen mer än någonsin. Viva Rediviva! Välkomna till adventsljus och nyårsklockor!

Per Arthur Segerström, ordförande